Selectie Nationale Ploeg -19

U19 : Stage in Spanje

Na een tornooi in Finland tussen 30 augustus en 4 september, trekken onze U19 voor het tweede deel van hun voorbereiding op de kwalificatieronde voor het EK U19 2018 naar Spanje, voor een stage van 2 tot 7 oktober. Op donderdag 5 oktober nemen ze het op tegen de Verenigde Staten, zaterdag 7 oktober volgt een tweede oefenduel, tegen Rusland. Beide wedstrijden vinden plaats in het Marbella Football Center.

Op de eerste EK-kwalificatieronde, van 8 tot 14 november in Macedonië, treffen de U19 Liechtenstein, Macedonië en Zwitserland. Een plaats bij de eerste twee in de groep levert een ticket op voor de eliteronde in de tweede seizoenshelft. De groepswinnaars van de eliterondes plaatsen zich voor het EK, in juli in Finland. De kwalificatiecyclus is als dusdanig vergelijkbaar met de campagne van de U17. Anders dan bij U17 nemen er niet zestien landen, maar acht landen deel aan het EK. 

Leuk detail is dat de technische staf van de U19 samen 171 caps bij de Rode Duivels telt. Bondscoach Gert Verheyen (50 caps) heeft naast zich immers Franky Van Der Elst (86 caps) en Julien Cools (35 caps) als assistent-coaches. 

Enkel spelers geboren in 1999 of later zijn dit seizoen speelgerechtigd voor de U19. Het is deze generatie die in 2016 de kwartfinales bereikte op het EK U17.

Programma

  • donderdag 5 oktober (16u) : België – Verenigde Staten (Marbella Football Center, Spanje)
  • zaterdag 7 oktober (13u) : België – Rusland (Marbella Football Center, Spanje)

Selectie