Zondag 15 april strijden FP Halle-Gooik en Proost Lierse om de Beker van België Futsal. FP Halle-Gooik verloor de bekerfinale van vorig seizoen tegen FS Gelko Hasselt en is er dit jaar extra op gebrand om de beker mee naar huis te nemen. Voor Proost Lierse wordt het de eerste Bekerfinale.

Paul Currinckx, manager van Proost Lierse blikt vooruit: “We verloren in de competitie tweemaal tegen FP Halle-Gooik maar hebben ondertussen ook een trainerswissel doorgevoerd. “Zico” (Rodrigo Angelo Marques Coimbra) is een trainer met een moderne voetbalvisie. Ik ben ervan overtuigd dat hij onze mannen op tactisch vlak perfect zal klaarstomen voor deze wedstrijd. We zijn realistisch. Het wordt een zware wedstrijd tegen de profs van FP Halle-Gooik, maar het vertrouwen is zeker aanwezig binnen de groep. Dat Halle-Gooik vorig jaar net naast de beker greep zal hen ook nog eens extra motiveren. Wij kijken er alvast naar uit!"

Ook Lieven Baert, manager van FP Halle Gooik kijkt uit naar de finale: “De finale in Aalst, niet ver van Halle, wilden we absoluut niet missen! We mogen met vertrouwen naar de finale toeleven na de 10-3 overwinning in de halve finale tegen Real Noorderwijk. De Beker winnen is dan ook een absoluut doel. Na de gemiste kans van vorig seizoen hebben wij de Bekerfinale van dit jaar met een rode stip in onze agenda aangeduid. Die prijs moet na één jaar gewoon terug bij ons in de kast staan.”

Toch weet Baert ook dat elke wedstrijd moet gespeeld worden: “Week na week als favoriet aan de wedstrijd starten is niet zo evident als het lijkt. We blijven dan ook voor elke wedstrijd 100 procent geconcentreerd en mogen de tegenstander nooit onderschatten. We hopen tegen zondag toch ook nog enkele van onze gekwetste spelers te recupereren.”

De finale start zondag om 18u in sportcentrum “Schotte” in Aalst.

Kom supporteren!

Tickets zijn beschikbaar via de finalisten. Voor €15 kan jij de bekerfinale bijwonen! Op de finaledag zelf zal je vanaf 16u30 aan de loketten van het Sportcentrum ook tickets kunnen aankopen! Belangrijk: er worden geen tassen, zakken, handtassen, opbergtasjes, van eender welk formaat toegelaten in de arena. Laat ze dus thuis of in de wagen want er is ook geen opbergruimte voorzien!

Deel jouw aanwezigheid via het Facebook-evenement!