Op woensdag 24 oktober 2018 organiseert Voetbal Vlaanderen vijf workshops voor de doelgroep vluchtelingen en asielzoekers om hen op te leiden tot een ‘Iedereen op het veld’-coach. Dit is een praktijkgerichte basisvorming voor iedere jeugdvoetbaltrainer. Deze workshops kaderen binnen het integratieproject ‘Iedereen op het Veld’ van de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro league en Fedasil.

Het project ‘Iedereen op het veld’ richt zich op de integratie van asielzoekers en vluchtelingen via voetbal. In samenwerking met Voetbal Vlaanderen en OHL organiseren we vijf praktijkgerichte workshops als basisintroductie om aan de slag te gaan als jeugdtrainer in het voetbal. Deze workshops zijn op maat gemaakt voor de doelgroep asielzoekers en vluchtelingen. Het ‘Iedereen op het veld’ project gelooft niet alleen in de integratie als speler, maar ook als vrijwilliger binnen een voetbalclub. Deze basisintroductie is de ideale springplank om later de C-opleiding te volgen en gediplomeerd aan de slag te gaan als trainer.

Lesgever Jeroen Van den Heule is verantwoordelijk voor de inhoud van deze workshops.

Tijdstip: 17h30 – 22h00

Doelgroep: Asielzoekers & vluchtelingen vanaf 16 jaar

Adres: Domeinstraat 61, 3000 Leuven (Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld)

Data: 24/10 – 07/11 – 14/11 – 21/11 – 28/11

Wil u graag meer weten over het integratieproject ‘Iedereen op het veld’, neem gerust contact op met de projectmedewerker Hedeli Sassi (hedeli.sassi@footbel.com).

Met de steun van Fedasil, Pro League, Voetbal Vlaanderen, Oud Heverlee Leuven en KBVB.