Op zaterdag staan Standard de Liège en KRC Genk Ladies tegenover elkaar in de finale van de Beker van België bij de vrouwen. Beide ploegen zijn - uiteraard - gebrand op een overwinning en zullen er alles aan doen om de beker mee naar huis te nemen. We blikken uitgebreid vooruit met beide teams.

Hoe zien de coaches en kapiteins hun kansen?

KRC Genk Ladies-trainer Patrick Slegers: “Het is zo dat we sterker waren tijdens het volledige seizoen, op basis van de resultaten. Maar daar mag je je niets van aantrekken bij een bekerfinale. Het is een volledig nieuwe wedstrijd waarin je maar één kans hebt. Ik zie de twee teams als gelijkwaardig.” 

Voor Riete Loos, kapitein van de Genk Ladies, is het een verrassing dat ze in de finale staan: “Na de 0-2 tegen Gent in de halve finales dacht ik niet dat het nog mogelijk was de finale te bereiken, maar kijk nu eens.” Na haar vertrek bij Standard dacht ze dat ze niet meer voor de belangrijkste prijzen zou kunnen spelen. “Ik vertrok bij Standard met de gedachte niet echt nog voor trofeeën te spelen. Maar je bent nooit zeker in de voetbalwereld, zo blijkt! Bij Standard was ik het een gewoonte elk jaar voor de titel en beker te spelen. Het zou daarom extra mooi zijn om hem dit jaar te winnen met Genk!”

De coach van Standard, Hamide, ziet het anders: “Standard is een ploeg die altijd mee moet spelen voor prijzen en titels. Dit jaar stond er geen maat op Anderlecht in de competitie, dus moet het gebeuren in de beker! Een ploeg als Standard is verplicht om elk jaar een prijs te pakken.”

Druk? Welke druk?

“Van druk is er nu helemaal nog geen sprake,” zegt Riete Loos. “Dat is misschien iets dat nog zal komen, vooral bij de jongere speelsters.” Is er dan een verandering in aanpak nodig voor zo'n finale? “Ik vind wel dat er druk is, maar die probeer ik zo weinig mogelijk aan mijn speelsters te tonen. Dat zou alleen maar nefast zijn,” aldus Slegers. Ook in de staf van Genk zijn ze gebrand op die Beker van België. “Ik voel dat het leeft bij het bestuur en iedereen die iets te maken heeft met de club. Het zou mooi zijn om alle mensen die de ploeg steunen, dag in dag uit, te bedanken en de beker te pakken.”

De Standard-coach bekijkt het vanuit zijn eigen standpunt: “Bij een club als Standard is er altijd druk, dat is logisch. Een club met een dergelijk palmares is altijd verplicht mooie resultaten neer te zetten. Het zat dit jaar een beetje tegen, maar we hebben een duidelijk plan. We zijn een jonge ploeg en met heel veel groeimarge.”

Supporters op post!

Aan de supporters hebben beide ploegen hetzelfde te zeggen: "Kom kijken naar een historische wedstrijd, we kunnen jullie steun gebruiken!”

Koop nu je ticket!

  • Supporter van KRC Genk Ladies? Koop je ticket via deze link.
  • Supporter van Standard de Liège? Koop je ticket via deze link.

We hopen op jouw aanwezigheid en verwelkomen je graag in het hart van de Oostkantons! Deel jouw aanwezigheid via het Facebook-evenement

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.