Tevreden ondanks de resultaten

De U18 zijn teruggekeerd van hun vriendschappelijk tornooi in Spanje waar ze Ierland, Nederland en Engeland hebben bekampt (lees meer). Bondscoach Wesley Sonck kijkt terug op deze competitie die werd afgesloten met twee nederlagen en een gelijkspel: 

« Het was een zeer interessant tornooi aangezien onze tegenstanders echt sterk waren en een verschillende speelstijl hadden. Ik ben uiteraard niet tevreden met de nederlagen, ook al waren onze tegenstanders van een hoger niveau. Engeland wordt bijvoorbeeld beschouwd als de beste U18 ploeg in Europa en zelfs ter wereld. Dankzij dit tornooi hebben we echter kunnen aantonen dat we op een bepaald niveau kunnen spelen. We hadden misschien een beter resultaat kunnen behalen tegen Ierland en Nederland, maar bepaalde details bepalen helaas de uitslag van een wedstrijd. »

Belangrijk om progressie te maken

Ondanks dit dubbel gevoel heeft de coach goede hoop en benadrukt hij dat het doel van het tornooi er vooral in bestond om progressie te maken: « Bepaalde spelers waren teleurgesteld. Ik zeg vaak dat je meer leert uit een nederlaag dan uit een overwinning tegen een zwakkere ploeg. Daarom ben ik echt tevreden met onze deelname aan dit tornooi. We beschikken over een sterke ploeg maar bepaalde details spelen nog in ons nadeel en dankzij dit soort wedstrijden kunnen we enkel maar progressie maken. »

De doelstellingen

Wesley Sonck wil deze ploeg laten groeien en verfijnen. Zijn doel is om zijn spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende afspraken volgend seizoen: « We willen echt een uitgebalanceerd team uitbouwen. De huidige U19 die ik vorig jaar onder mijn hoede had, hebben zich geplaatst voor de eliteronde (lees meer). De doelstelling is dezelfde volgend jaar met deze generatie. »

Onze U18 hebben nog een jaar om zich voor te bereiden op de start van de kwalificaties van het EK 2020 voor de U19. UEFA organiseert immers enkel EK's en de daaraan verbonden kwalificatierondes voor de U17 en U19. De ploeg van Wesley Sonck speelt dit seizoen dus enkel vriendschappelijke wedstrijden en tornooien.

Meer info: