KBVB professionaliseert en diversifieert!

KBVB investeert verder in jeugdopleiding & performance en heeft Wesley Sonck aangesteld als coach van de nationale U18. Die leeftijdscategorie werd tot dusver samen met de U19 getraind door Gert Verheyen.

U19 trainer Gert Verheyen gaf zelf aan dat de combinatie U18 en U19 steeds moeilijker werd. Zeker nu de U19 zich geregeld kwalificeren voor een eliteronde met het oog op deelname aan een EK. Daarnaast wordt ook de performance alsmaar belangrijker. Daarom drong een splitsing tussen beide categorieën zich op. Alleen op die manier kan de kwaliteit worden gegarandeerd. Spelers van de leeftijdscategorie U18 zullen vanaf nu meer kansen krijgen om voor hun nationale ploeg in actie te komen. Ze kunnen dan ook op internationale data spelen, wat ook voor hun club een pluspunt is.

Met zijn professionele ervaring zal Wesley Sonck een absolute meerwaarde zijn bij de ontwikkeling van onze jeugdinternationals.

Daarnaast brengt de voetbalbond met de aanstelling van Ahmet Turk als assistent van Sonck bij de U18 ook meer diversiteit binnen zijn jeugdtrainers. Ahmet Turk is een product van onze trainersopleiding en brengt naast zijn ervaring als hoofdcoach in het clubvoetbal de nodige vakbekwaamheid mee naar de nationale ploeg.

Bij de nationale U16 versterkt Michel Ngongé het team van Bob Browaeys en David Van Renterghem. Met zijn ervaring als ex-speler van onder meer KAA Gent, Watford en de nationale ploeg van de Democratische Republiek Congo, is Ngongé een toegevoegde waarde voor deze leeftijdscategorie.

Met de aanwervingen van deze ervaren ex-profvoetballers wil de KBVB zijn jeugdopleidingen verder blijven professionaliseren. Maar als grootste sportbond van het land wil de KBVB met de aanwervingen van Turk en Ngongé ook een voorbeeld zijn inzake diversiteit.

Wesley Sonck