Op woensdag 20 juni 2018, Wereldvluchtelingendag, organiseren Rode Kruis-Vlaanderen, Fedasil, Croix-Rouge, Royal Antwerp FC, Sporting A, de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, Voetbal Vlaanderen & ACFF samen “Iedereen op het veld”, een tornooi in het kader van het gelijknamige integratieproject, dat de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via voetbal wil bevorderen. Maar liefst 40 teams uit opvangcentra, sociale organisaties, jeugdverenigingen en voetbalclubs zullen op de ‘heilige grond’ van de Bosuil een sportieve strijd leveren.

Adres: Oude Bosuilbaan 54/a, 2100 Deurne

Tornooi Iedereen op het veld – Tous sur le terrain

De KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF lanceerden in januari 2017 het integratieproject ‘Iedereen op het veld’. Via dit project willen ze de integratie van vluchtelingen en asielzoekers stimuleren, in de lokale voetbalclub en van daar uit in onze samenleving.

Rode Kruis-Vlaanderen, Fedasil, Croix-Rouge, Royal Antwerp FC, Sporting A, de Pro League, de Koninklijke Belgische voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en ACFF nodigen op woensdag 20 juni maar liefst 40 gelegenheidsteams uit op de ‘Heilige Grond’ van de Bosuil. De meerderheid van de deelnemende ploegen bestaan uit asielzoekers en vluchtelingen, afkomstig uit verschillende Belgische opvangcentra. Ook het scheidsrechterkorps en het vrijwilligersteam zijn mensen die als vluchteling in ons land belandden.

Deze volledige dag staat in teken van ontmoeting via sport en dit op alle mogelijke niveaus; als speler, scheidsrechter, supporter, steward & vrijwilliger.  

Rode Kruis-Vlaanderen organiseerde de voorbije jaren dit event in het Opvangcentrum voor asielzoekers op de Antwerpse Linkeroever. Door het groeiend succes van het tornooi stelt de Royal Antwerp Football Club nu voor de 2de keer op rij hun terreinen ter beschikking.

Het opvangcentrum van Linkeroever leidt samen met de werkgroep ‘Iedereen op het veld’ deze tweede editie in goede banen. En of we er een mooi verhaal van maken:

  • Royal Antwerp FC & Sporting A installeren een Kids Village waar alle kinderen (van spelers én bezoekers) samen kunnen spelen
  • Papa Mojito en DJ KO draaien sfeervolle plaatjes
  • Ook een aantal Antwerpse sociale organisaties en voetbalclubs doen mee: Antwerp Street Boys (dak- en thuislozenwerking van RAFC), Betonne Jeugd (jeugdvereniging), FC Kraainem (club die heel sterk in de doelgroep investeert), OHL World Team (het vluchtelingenteam van profclub Oud Heverlee Leuven) en de Charleroi streetboys.
  • Enkele balkunstenaars komen hun freestyle voetbalkunsten demonstreren
  • Een educatieve samenwerking met enkele Antwerpse lagere scholen rond vluchtelingen
  • De fotoreportage ‘Jesuishumain’ van Amnesty International wordt tentoongesteld tijdens het tornooi
  • Ook het “echte” WK is aanwezig. De wedstrijd  Portugal – Marokko zal op groot scherm uitgezonden worden.

De eerste match wordt om 10u afgetrapt door schepen Ludo Van Campenhout.

De sportieve winnaar van het tornooi & de Fair Play-kampioen zijn om 17u gekend en worden in een afsluitceremonie in de bloemen gezet.

Iedereen is van harte welkom om gratis dit evenement bij te wonen.