Royal Excel Mouscron - KRC Genk (11/11/2018)

Joakim Maehle gaat het strafschopgebied binnen met de bal aan de voet en laat zich dan vallen. De scheidsrechter fluit strafschop. Correcte VAR-tussenkomst om de scheidsrechter naar het scherm te roepen en hem de fase te laten herbekijken.

RSC Anderlecht - KAA Gent (11/11/2018)

Na balverlies van Birger Verstraete gaat deze met de voet vooruit door boven de enkel van Mohammed Dauda. De scheidsrechter geeft eerst voordeel en geeft daarna een gele kaart aan de AA Gent-speler. De VAR komt hier terecht tussen en roept de scheidsrechter naar het scherm.

Cercle Brugge KSV - KVRS Waasland-SK Beveren (10/11/2018)

Na een licht contact tussen Tobias Salquist en Dylan De Belder gaat deze laatste neer. De scheidsrechter fluit strafschop. Correcte VAR-tussenkomst om de scheidsrechter naar het scherm te roepen om hem de fase te laten herbekijken.

R. Antwerp FC - KV Oostende (09/11/2018)

Na een voorzet van Brecht Capon raakt Ivo Rodrigues de bal met de arm die naast zijn lichaam is maar die hij eerst op zijn rug hield. Alhoewel er een duidelijke beweging is van arm naar de bal fluit de scheidsrechter niet voor strafschop. Hier had de VAR moeten tussenkomen en de scheidsrechter naar het scherm roepen om de beelden te bekijken.

Na een duel tussen Nicolas Lombaerts en Dieumerci Mbokani maakt deze laatste nog een beweging met het been en raakt Nicolas Lombaerts op de kuit. Dit gebeurt buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter. Er is geen VAR-tussenkomst. Gezien de lage intensiteit en de fysieke integriteit van de Oostende-speler die niet in gevaar is, had hier een gele kaart volstaan. Correcte inschatting van de VAR om niet tussen te komen.

Na een tackle van Aristote Nkaka aan hoge snelheid en met de voet vooruit op het onderbeen van Aurélio Buta fluit de scheidsrechter geen fout. Correcte VAR-tussenkomst om de scheidsrechter naar het scherm te roepen en hem de fout te tonen.