RSC Anderlecht - KRC Genk (20.05.2018) - 14'

Correcte VAR-tussenkomst wanneer blijkt dat bij het opzetten van de aanval waaruit Leandro Trossard scoort, Ally Samata terug komt uit buitenspel.

Sporting du Pays de Charleroi - R. Standard de Liège (20.05.2018) - 79'

Na een tackle van Gaëtan Hendrickx die eerst de bal speelt en daarna doorglijdt en Paul-José Mpoku op het scheenbeen raakt, fluit de scheidsrechter een fout voor Standard en geeft de Charleroi-speler een gele kaart. Hier is er een VAR-tussenkomst die niet nodig was vermits de scheidsrechter niet clear and obvious wrong was in het geven van een gele kaart.

KV RS Waasland - SK Beveren - KV Kortrijk (19.05.2018) - 56'

Correcte VAR-tussenkomst wanneer blijkt dat een aanvaller van Waasland-Beveren in het strafschopgebied duidelijk aan de trui wordt getrokken en ten val komt. Scheidsrechter fluit geen strafschop waardoor de VAR tussenkomt en waar de scheidsrechter, na het zien van de beelden, alsnog zijn beslissing wijzigt en strafschop fluit.

KV Oostende - R. Antwerp FC (19.05.2018) - 38'

Terwijl een verdediger van Antwerp duidelijk de bal met de arm speelt, fluit de scheidsrechter voor een fout (handspel) in zijn voordeel. Na tussenkomst van de VAR wordt de directe vrije schop voor Antwerp omgezet in een penalty tegen Antwerp. Correcte tussenkomst.