SV Zulte Waregem - Club Brugge KV (31.08.2018) 

Bij een voorzet van Thomas Buffel gaat Mamadou Sylla het duel aan en scoort maar hij komt terug uit buitenspel. Deze wordt niet gesignaleerd door de assistent-scheidsrechter maar wel opgemerkt door de VAR. Correcte tussenkomst.

KAS Eupen - R. Standard (01.09.2018)

Christian Lyindama gaat achteraan op de hiel van een Eupen-aanvaller staan. Scheidsrechter geeft een gele kaart en er is terecht geen VAR-tussenkomst. Deze situatie is in de huidige competitie nog al voorgevallen (SV Zulte Waregem - Club Brugge KV gele kaart Marco Bürki en R. Standard de Liège - Cercle Brugge KSV gele kaart Johanna Omolo) en naar UEFA-normen is dit een gele kaart.

Sporting du Pays de Charleroi - Royal Excelsior Mouscron (01.09.2018)

Na een licht contact tussen Frantzdy Pierrot en Dorian Dessoleil gaat deze laatste neer en kopt de Moeskroen-aanvaller de bal in doel. Hier was er een VAR-tussenkomst die niet nodig was. Het doelpunt werd door de scheidsrechter terecht goedgekeurd.

Cercle Brugge KSV - KAA Gent (02.09.2018)

Nadat Birger Verstraete scoort op strafschop, komt de VAR tussen omdat een speler van KAA Gent te vroeg het strafschopgebied binnenkomt. Hier had de VAR nooit mogen tussenkomen. In zulke gevallen mag de VAR alleen tussenkomen wanneer de speler die te vroeg inkomt onmiddellijk deelneemt aan het spel wat in deze fase niet het geval was. Hier dus een onterechte VAR-beslissing.

KV Kortrijk - KRC Genk (02.09.2018)

Na een fout van Hannes Van der Bruggen op Ruslan Malinovskyi net binnen het strafschopgebied laat de scheidsrechter verder spelen en wordt er naar doel getrapt. De bal gaat via de lat buiten en de scheidsrechter geeft doeltrap. Correcte VAR-tussenkomst om terug te komen op de fase, de scheidsrechter de beelden te tonen zodat hij kan overgaan tot de juiste beslissing en een strafschop toekent.