KV Oostende - SV Zulte Waregem (24.08.2018)

De VAR komt tussen voor handspel van een Zulte-verdediger. Uit de beelden blijkt dat in het duel net ervoor de verdediger de hand van een Oostende-aanvaller in het gelaat krijgt. Correcte VAR-beslissing om geen strafschop te geven. Hier is correct hernomen met een directe vrije schop voor Zulte Waregem voor de fout van de aanvaller.

Royal Excelsior Mouscron - KAS Eupen (25.08.2018)

Correcte VAR-tussenkomst nadat het doelpunt van Moeskroen uit buitenspel gescoord werd.

R. Standard de Liège - K. Sint-Truidense VV (25.08.2018)

Na contact tussen Jorge Teixeira en Konstantinos Laifis gaat deze laatste tegen de grond. Scheidsrechter laat doorspelen. De VAR komt tussen en de scheidsrechter gaat naar het scherm kijken. Na het zien van de beelden laat hij gewoon verder spelen. Correcte beslissing, VAR had hier niet moeten tussenkomen.

KRC Genk - KV RS Waasland-SK Beveren (25.08.2018)

Scheidsrechter fluit strafschop na handspel van een Beveren-speler. VAR komt tussen en roept de scheidsrechter naar het scherm. Deze blijft bij zijn beslissing. In deze situatie had de VAR niet moeten tussenkomen.

Club Brugge KV - RSC Anderlecht (26.08.2018)

Uit beelden blijkt dat de VAR correct tussengekomen is bij de strafschopfase met Benoît Poulain en Francis Amuzu. Fout gebeurde net buiten het strafschopgebied dus is de omzetting van strafschop naar directe vrije schop een juiste beslissing.