RSC Anderlecht - K. Sint-Truidense VV (30/09/2018)

"Na een tackle van Cristian Ceballos met de voet vooruit op de kuit van Alexis Saelemaeckers fluit de scheidsrechter voor fout en geeft de Sint-Truiden speler een gele kaart. Hier komt de VAR tussen en na het zien van de beelden wordt de gele kaart omgezet in een rode kaart. Correcte VAR-tussenkomst."

Royal Excel Mouscron - KV RS Waasland-SK Beveren (29/09/2018)

"Na een duel in het strafschopgebied tussen een Moeskroen-aanvaller en een Waasland-Beveren verdediger, valt de aanvaller. De scheidsrechter laat terecht doorspelen. Toch is er een VAR-tussenkomst en wijzigt de scheidsrechter zijn beslissing. Hier kunnen we spreken van een onterechte VAR-tussenkomst."

KRC Genk - SV Zulte Waregem (29/09/2018)

"Na een hoekschop die voorbij de tweede paal komt, kopt een aanvaller van Genk de bal terug voor doel. De bal komt echter tegen de borst/bovenarm van Davy De fauw. Bovenarm die zich tegen het lichaam bevindt. De scheidsrechter fluit strafschop. Hier had de VAR moeten tussenkomen."  

KV Kortrijk - KAS Eupen (28/09/2018)

"Na een voorzet op rechts controleert Luis Garcia de bal met de onderarm, trapt op doel en scoort. De scheidsrechter geeft doelpunt. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd voor handspel. Correcte VAR-beslissing."

"In een duel wordt Mamadou Fall net voor het strafschopgebied in de rug geduwd door Brendan Hines-Ike. De scheidsrechter fluit voor strafschop. Hier had de VAR moeten tussenkomen vermits de duwfout net buiten het strafschopgebied was."