De U21 trokken na de 3-2-zege tegen Cyprus donderdag, op maandagochtend richting Turkije voor hun tweede uitwedstrijd van de kwalificatiecampagne voor het Europees Kampioenschap 2019 in Italië.

Het team van bondscoach Johan Walem kende een ongelukkige start, toen Okutan van dichtbij raak trof. Nadien kwamen de Beloften goed in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker er via Aaron Leya Iseka, die de Turkse goalie uitschakelde en de bal via Demiral en de lat zag binnengaan: 1-1. Aristote Nkaka was dan al uitgevallen met een enkelblessure en Siebe Schrijvers had de lat getroffen met een harde knal vanop afstand.

Onze jonge Duivels kwamen gretig uit de kleedkamer. Nany Dimata kwam iets verderop in de tweede helft Leya Iseka vervangen en de Turken moesten na een tweede gele kaart voor Hanli met tien verder. De thuisploeg kreeg een grote kans op 2-1, na een strafschopovertreding van Wout Faes. Nordin Jackers redde de strafschop. In de slotfase schonk Siebe Schrijvers de Beloften de overwinning, na een actie door het centrum een een lage trap in de rechter benedenhoek.

Door de zege verstevigen de U21 hun leidersplaats in groep 6. Met 14 punten uit zes wedstrijden voeren ze de poule aan met zes punten meer dan Zweden en Hongarije, die elk twee wedstrijden minder tellen.

In maart is Hongarije de volgende tegenstander, op 26 maart in eigen land.

Belgium België U21 Under-21 Belgique

Wedstrijdgegevens

België: Jackers, Cools, Faes, Cobbaut, Miangue, Nkaka (OUT 17'), Bastien, Lukebakio, Mbenza (OUT 79'), Schrijvers, Leya Iseka (OUT 56')

Wisselspelers: Teunckens, Heynen (IN 17'), Dimata (IN 56'), Vanlerberghe, De Sart, Ngoy (IN 79'), Oméonga

Doelpunten: 5' Okutan 1-0, 45'+2 Demiral 1-1, 87' Schrijvers 1-2

Siebe Schrijvers