Sinds 26 juni 2018 is Jacky Mathijssen de nieuwe bondscoach van de U19, als opvolger van Gert Verheyen. Samen met Gert Verheyen verlieten ook Franky Van der Elst (assistent) en Patrick Creemers (doelmannentrainer) de KBVB. Met Tim Smolders (foto) en Pieter-Jan Sabbe zijn beide posities intussen ingevuld. 

Tim Smolders (°1980) voetbalde jarenlang op het hoogste niveau bij o.a. Club Brugge KV, Sporting Charleroi, KAA Gent en Cercle Brugge KV en kende ook een tussenstop in Nederland bij RBC Roosendaal. Pieter-Jan Sabbe (°1980) had recent nog de doelmannen van Antwerp FC en Cercle Brugge KV onder zijn hoede.

De nieuwe selectie U19, bestaande uit spelers geboren in 2000, heeft dit seizoen kwalificatie voor het EK 2019 in Armenië als doel. De kwalificatiecampagne start met een eerste kwalificatietornooi van 14 tot 20 november in Malta, met ook Litouwen en Frankrijk als tegenstanders. Bij een gunstig resultaat volgt in de tweede seizoenshelft de EK-eliteronde. Dat is het beslissende vierlandentornooi voor het eigenlijke EK, van 14 tot 27 juli in Armenië.

De eerste afspraak voor de nieuwe U19-staf is alvast een oefenwedstrijd op 10 september in Tubeke tegen Engeland (18u), als afsluiter van een stage die start op 6 september. 

Veel succes aan de nieuwe staf!

Tim Smolders