Meer dan 1.000 supporters Belgische supporters van Fanclub 1895 in het prachtige Olympisch Stadion Fisjt in Sotsji zagen hoe onze Rode Duivels Panama versloegen met 3-0.

In de eerste helft werd niet gescoord, ondanks ruim overwicht van het team van bondscoach Roberto Martínez. Vlak na rust was het meteen raak. Dries Mertens zorgde met een heerlijke volley voor een ruim verdiende voorsprong.

Panama toonde zich fysiek sterk en hard in de duels, maar zelden gevaarlijk. In minuut 69 bediende Kevin De Bruyne enig mooi Romelu Lukaku en de topschutter aller tijden van onze Rode Duivels kopte staalhard binnen: 2-0. 

Een kwartier voor tijd viel de beslissing helemaal toen Romelu Lukaku een knappe doorsteekbal van aanvoerder Eden Hazard verzilverde. Romelu Lukaku werd door FIFA verkozen tot 'Man of the Match', Dries Mertens was voor onze fans de 'Devil of the Match'.

Dankzij de zege trekken onze jongens met vertrouwen naar de volgende wedstrijd in groep G. Daarin treffen ze zaterdag Tunesië, om 15u Russische tijd (14u in België).

De supporters van Fanclub 1895 maakten er nog een warme avond van in het tropische Sotsji!