De Rode Duivels waren het WK goed gestart tegen Panama en gingen uiteraard ook tegen Tunesië voluit voor de drie punten. Bondscoach Roberto Martínez bracht dezelfde elf aan de aftrap.

Meer dan 1.700 Belgische supporters van Fanclub 1895 zagen hoe Eden Hazard heel vroeg in de wedstrijd meteen via een rake strafschop voor 1-0 zorgde. Daarop verdubbelde Romelu Lukaku de score in minuut zestien, maar quasi meteen daarop kwam Tunesië dankzij Dylan Bronn (KAA Gent) op 2-1. Net voor rust zorgde Romelu Lukaku met zijn tweede van de middag én zijn 40ste doelpunt voor de nationale ploeg voor een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft hadden onze jongens duidelijk honger naar meer. Eden Hazard tekende voor 4-1 en ook de 5-1 en 6-1 hingen in de lucht. 

Michy Batshuayi trof raak en zorgde voor 5-1, waarna Tunesië nog milderde tot 5-2.

Dankzij de overwinning is België zeker van de volgende ronde. Daarin wacht een tegenstander uit groep H met Colombia, Japan, Polen en Senegal. Maar eerst nog het duel met Engeland! Afspraak op donderdag 28 juni in Kaliningrad, om 20u Belgische (en plaatselijke) tijd.

#REDTOGETHER!