Het werd een warme avond in Rostov-on-Don, zowel letterlijk als figuurlijk! Vincent Kompany kwam voor het eerst op dit WK aan de aftrap, de enige wijziging in de basiself van bondscoach Roberto Martínez. 

Voor de rust werd niet gescoord, ondanks heel wat doelkansen aan beide zijden. Daarbij leken onze jongens het meest aanspraak te kunnen maken op een doelpunt. Vroeg in de tweede helft toonde Japan zich heel efficiënt, met twee doelpunten kort na mekaar. Een mokerslag voor onze Duivels, maar REDTOGETHER kwamen ze er bovenop. Bondscoach Martínez bracht Nacer Chadli en Marouane Fellaini op het veld en de wissels bleken een schot in de roos.

Jan Vertonghen maakte er eerst 1-2 van met een kopbal die Kawashima verraste, waarop Marouane Fellaini er staalhard 2-2 van maakte op aangeven van Eden Hazard. Verlengingen leken nabij tot in de absolute slotseconde van de vier minuten toegevoegde tijd alles wat Belgisch kleurde mocht vieren! Thibaut Courtois plukte een corner, lanceerde prima Kevin De Bruyne die Thomas Meunier bediende op rechts en die laatste bracht de bal laag voor doel. Romelu Lukaku liet slim lopen voor Nacer Chadli en de verlossing was er! 3-2!

Op naar de kwartfinale, vrijdag om 21u Russische tijd (20u in België) in Kazan tegen Brazilië!

Het hele land vierde feest! Zoals hier in Gent bijvoorbeeld.