Zaterdag 2 juni ontvangen de Rode Duivels Europees kampioen Portugal, woensdag 6 juni komt Egypte op bezoek en maandag 11 juni is Costa Rica de tegenstander in de 'uitwuifwedstrijd' voor de afreis naar Rusland (13/6). De KBVB bereikte een overeenkomst met Stad Brussel en de drie wedstrijden zullen plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. Aftrap telkens om 20u45.

Alain Courtois, Brussels schepen van Sport, is opgetogen over het akkoord. “We kijken ernaar uit om onze nationale ploeg voor zijn drie oefenmatchen in juni in Brussel te kunnen aanmoedigen. Wij zullen alles in het werk stellen opdat onze spelers zich in de beste omstandigheden op het WK kunnen voorbereiden,” zegt Courtois.

De KBVB biedt voor deze 3 wedstrijden een mini-abonnement aan, exclusief voor 1895-leden. De voorverkoop voor de leden van 1895 en begint morgen (19 april) en loopt tot en met 1 mei (23u59). Het lidmaatschap van 1895 biedt dus andermaal voordelen. Meer informatie is beschikbaar via www.fanmanagement.be.

De openbare verkoop, die enkel online zal verlopen, start op donderdag 17 mei (12u) via www.belgianfootball.be.  

Bondscoach Roberto Martinez toonde zich eerder al tevreden met het oefenprogramma: “Het zijn stuk voor stuk goede ploegen en in functie van een tegenstander op het WK. Met Portugal treffen we de regerende Europese kampioen. Egypte wordt een interessante test met het oog op onze tweede WK-wedstrijd tegen Tunesië."

"De slotwedstrijd tegen het Midden-Amerikaanse Costa Rica staat helemaal in het teken van onze openingswedstrijd tegen Panama, ook al uit Centraal-Amerika, op 18 juni in Sotsji. Costa Rica bereikte op de 2014 FIFA World Cup nog de kwartfinales."

"Ook voor het publiek zijn dit mooie tegenstanders, met enkele grote namen in hun rangen. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) bij Portugal, Mohamed Salah (Liverpool) en Mohamed Elneny (Arsenal) bij Egypte en Bryan Ruiz (ex-AA Gent, nu Sporting Lissabon) bij Costa Rica."

"Ik roep de fans nu al op om massaal naar het stadion te komen en ons een laatste duw in de rug richting Rusland te geven", aldus de bondscoach bij de bekendmaking van de wedstrijden op 21 februari.