Als slot van hun stageweek speelden de Red Flames dinsdag 11 april een oefenduel tegen Schotland, dat er binnenkort net als België voor het eerst bij is op een EK. Na de 1-4-nederlaag tegen Spanje, drie dagen voordien in Eupen, waren onze Red Flames gebrand op een goeie prestatie.

Strijdtoneel was het stadion van OH Leuven en 2.500 supporters maakten er met onze Flames een nieuwe mooie voetbalavond van.

De wedstrijd begon intens, onze Flames waren de betere ploeg en creëerden enkele goede kansen. Iets na het halfuur leidde dat ook tot een doelpunt: Maud Coutereels kopte een hoekschop van Lien Mermans staalhard binnen. 1-0 was ook de ruststand.

Na de pauze bleven de Flames erg sterk voetballen. Al snel werd het dan ook 2-0. Nu stond Lien Mermans zelf aan het kanon. Tien minuten later, net voor het uur, kon Tessa Wullaert haar Gouden Schoen (die ze voor de aftrap ontving) in de verf zetten met een doelpunt.

In het slot diepte Jassina Blom de score nog verder uit tot eerst 4-0 en 5-0. Missie geslaagd voor onze Flames, die met vertrouwen richting de volgende stap in de EK-voorbereiding trekken: een stage begin juni met onder meer een mooie oefenwedstrijd tegen Japan in Leuven op 13 juni (ticketinfo volgt).

Intussen blijft de ticketverkoop voor het EK goed lopen. Heb je nog geen kaartje voor de wedstrijden van onze Red Flames in Nederland (wedstrijden op 16, 20 en 24 juli), haast je dan naar www.weuro2017.nl!

 

Wedstrijdgegevens:

België: Evrard, Jaques (OUT 69'), Coutereels, De Caigny (OUT 90'), Wullaert (OUT 79'), Zeler (c), Cayman, Mermans (OUT 90'), Daniels (OUT 79'), Deloose, Van Wynendaele (OUT 90')

Wisselspeelsters: Lemey, Van Houtven, Philtjens, Tison (IN 90'), Blom (IN 79'), Onzia, Yuceil (IN 90'), Van Den Abbeele (IN 90'), Coryn, De Neve, Courtois (IN 69'), Vanmechelen (IN 79')

Doelpunten: 33' Coutereels (1-0), 48' Mermans (2-0), 59' Wullaert (3-0), 85' Blom (4-0), 90' Blom (5-0)