Na de 1-1 vrijdag voor meer dan 7.500 toeschouwers in Leuven, trokken de Red Flames zondagmiddag naar Italië. Daar was dinsdag Italië de tegenstander in het stadion van ‘SPAL’ in Ferrara, nabij Bologna.

Het werd een spannende wedstrijd, waarin onze Belgian Red Flames vlak voor rust op voorsprong kwamen. Janice Cayman trapte een strafschop binnen na een overtreding op Davinia Vanmechelen. Eerder kwam ook Tessa Wullaert in de buurt van een doelpunt, de Italiaanse doelvrouw stond pal. Vijf minuten na de voorsprong voor België maakte Italië gelijk via Rosucci na een lage voorzet vanaf rechts. 1-1 was de ruststand.

Spanning troef in de tweede helft. Italië voerde de druk op en de meer dan 7.500 supporters in het stadion genoten van een aangename partij. Het was Italië dat zich het trefzekerst toonde, toen Girelli er 2-1 van maakte. Nadat Giugliano van ver de paal trof, kopte Heleen Jaques vlak voor tijd nog een hoekschop naast het Italiaanse doel. Daarop kwam de ingevallen Yana Daniëls nog net te kort op verlengen van Tine De De Caigny.

Janice Cayman goal Belgian Red Flames

Wedstrijdgegevens

België: Odeurs, Deloose (OUT 72’), Jaques, De Neve, Coutereels, De Caigny, Missipo, Vanmechelen (OUT 72’), Cayman, Wullaert, Coryn (OUT 84’).

Wisselspleesters: Lemey, Onzia, Zeler (IN 72’), Wijnants (IN 72’), Daniëls (IN 84’), Van den Abbeele, Biesmans.

Doelpunten: 37’ Cayman (pen) 0-1, 42’ Rosucci 1-1, 80’ Girelli 2-1.

Gele kaarten: 9' Giugliano, 13’ Missipo, 15' Rosucci, 36' Bonansea, 84’ Jaques.

Programma

  • Zondag 10 juni: Moldavië – België
  • Vrijdag 31 augustus : Roemenië – België
  • Dinsdag 4 september : België – Italië

Raadpleeg hier het klassement!