Onze Rode Duivels zullen hun volgende ontmoetingen dus op hun huidige thuisbasis blijven spelen en dit ten minste tot 30 juni 2019. Hierdoor kan ons nationale team, voordat het naar Rusland afreist, er zijn drie voorbereidingswedstrijden spelen voor het volgende wereldkampioenschap tegen Portugal, Egypte en Costa Rica maar ook het begin van de kwalificerende campagne voor UEFA Euro 2020 en de wedstrijden van de nieuwe Nations League.

De Stad Brussel, vertegenwoordigd door de Schepen van Sport Alain Courtois, is tevreden met het akkoord: ”Het is uiteraard een grote eer voor ons om onze Rode Duivels nog een jaar langer in de Stad Brussel te ontvangen. Ik ben ervan overtuigd dat al onze diensten zich, zoals steeds, zullen inzetten om spelers en supporters in de beste omstandigheden te verwelkomen".

Het probleem van het gazon werd tijdens de gesprekken tussen de stad en de Koninklijke Belgische Voetbalbond ook besproken. Een nieuwe grasmat werd speciaal voor de volgende drie matchen aangelegd: “We beseffen dat een grasmat van optimale kwaliteit cruciaal is voor de voorbereidingen van onze Duivels. De Stad Brussel heeft daarom een bijzondere inspanning geleverd door nieuwe grasmatten te voorzien. We zijn bewust dat we uitzonderlijke spelers hebben en willen hen de beste omstandigheden aanbieden", verduidelijkt Alain Courtois.

Gérard Linard, Voorzitter van de KBVB, is blij met het nieuws: “De Belgische Voetbalbond dankt de Stad Brussel voor de geleverde inspanningen die de verlenging van het contract mogelijk maakten. We mogen echter niet vergeten dat dit een oplossing op korte termijn is en dat we moeten nadenken om ook op de lange termijn een oplossing te vinden."

Alain Courtois & Gerard Linard