De Red Flames begonnen stevig aan de wedstrijd tegen de leider in groep 6 van de WK-kwalificatieronde. Na een drietal minuten schoot Biesmans nog naast van dichtbij, maar even later opende Davinia Vanmechelen de score. Op aangeven van Tine De Caigny tikte ze de 1-0 binnen.

De Flames hielden controle over de wedstrijd, maar na een halfuur kregen ze plots een strafschop tegen. Girelli miste niet en schoot de gelijkmaker binnen. Slechts vier minuten later dook Vanmechelen opnieuw op voor doel. Ze miste haar schot, maar kon de bal toch binnenwerken. Ruststand: 2-1.

In de tweede helft kwamen onze Red Flames nooit echt in gevaar. Zowel Italië als België kregen nog enkele kansen, maar er werd niet meer gescoord.

In oktober speelt onze vrouwenploeg een thuis- en uitwedstrijd. Wanneer ze die confrontaties kunnen winnen, stoten ze door naar de volgende voorronde waar gespeeld wordt voor een plaats op het wereldkampioenschap volgend jaar.

De wedstrijdgegevens

België: Evrard, Philtjens (OUT 74'), De Caigny, Wullaert, Zeler, Cayman (OUT 90+1'), Vanmechelen (OUT 87'), De Neve, Biesmans, Missipo.

Wisselspeelsters: Odeurs, Coutereels (IN 74'), Onzia, Wijnants, Daniëls (IN 90+1'), Van Den Abbeele, Van Kerkhoven (IN 87').

Doelpunten: 6' Vanmechelen (1-0), 30' Girelli (1-1, pen.), 35' Vanmechelen (2-1).

Gele kaarten: Bonansea, Alborhetti.