Sinds zijn aanstelling in augustus 2016 blikt de KBVB terug op een positieve, professionele en integere samenwerking met Roberto Martinez. Het vlekkeloze parcours bij de kwalificatie voor het WK, waarbij België op één gelijkspel tegen Griekenland na al zijn wedstrijden in groep H won, geeft voor de KBVB op sportief vlak het vertrouwen om op hetzelfde elan door te gaan met de bondscoach. 

Voor de KBVB blijft het ook een bewuste keuze om samen te werken met een coach met  internationale ervaring. Door zijn verleden bij de Premier League staat Martinez dicht bij de leefwereld van de huidige generatie Rode Duivels, waarmee hij een zeer goede band heeft. 

Het contract tussen beide partijen werd aan dezelfde voorwaarden als in 2016 verlengd. De KBVB waardeert in die zin de gepassioneerde motivatie van Roberto Martinez om de Rode Duivels nog sterker te maken in de toekomst. Dat hij sinds zijn aanstelling zeer gedreven werkt door verschillende clubs en jeugdacademies te bezoeken en tal van spelers aan het werk te zien tijdens officiële wedstrijden, draagt daartoe bij.

De KBVB waardeert tot slot de integere persoonlijkheid van de bondscoach, die het Belgisch voetbal op professionele wijze duurzaam versterkt en het imago van ons voetbal op nationaal en internationaal vlak uitdraagt.

Om deze redenen is Roberto Martinez wereldwijd een belangrijke ambassadeur van het Belgisch voetbal. De KBVB is dan ook verheugd dat de bondscoach zijn verantwoordelijkheid verder opneemt om de Rode Duivels naar het hoogste niveau te stuwen, samen met Graeme Jones (1steassistent) en Richard Evans (2deassistent), die eveneens twee jaar bijtekenden.