Op weg naar het EK 2019 is onze nationale ploeg U19 erin geslaagd zich voor de tweede kwalificatieronde (eliteronde) te plaatsen. Onze jonge Duivels eindigden tweede in hun groep op de eerste EK-kwalificatieronde. Dit succes is verdiend op basis van de prachtige geleverde prestaties tegen Litouwen (5-0), Malta (1-1) en Frankrijk (2-2). (lees meer)

Als opvolger van Gert Verheyen bij aanvang van het seizoen is Jacky Mathijssen bijzonder tevreden na afloop van zijn eerste officieel tornooi met de U19. « Het is een erg aangenaam gevoel, maar het is vooral een teamprestatie samen met de voltallige staf, de medewerkers van de Bond en de spelers. Het is een gevoel van gedeeld succes.»

De Bondscoach van de U19 wil vooral de mentaliteit en het door zijn spelers vertoonde spel onderstrepen: « Ze hebben begrepen dat een goed plan en de juiste attitude hen de mogelijkheid geeft goede resultaten te behalen tegen een team als Frankrijk dat als één van de beste van Europa wordt beschouwd. We hebben een solidaire groep samengesteld waar elke speler met zijn kwaliteiten de gebreken van de ander kan compenseren. We beschikken over een hechte groep die elkaar respecteert en samen mooie dingen wil bereiken. »

In de lente van 2019 staat voor de U19 de tweede kwalificatieronde op het programma. 28 ploegen onderverdeeld in zeven groepen van vier zullen hieraan deelnemen. De zeven groepswinnaars zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor het EK 2019, samen met het gastland Armenië.

Jacky Mathijssen toont zich ambitieus met het oog op deze competitie, maar hij wenst bovenal de impact ervan te benadrukken op vlak van opleiding van onze jeugdspelers: « We zullen tegen nog sterkere tegenstanders spelen en dit met de ambitie om te winnen. Vier teams strijden om een ticket. We hebben dus 25% kans om onze droom waar te maken. Deze competitie is een grote opportuniteit om veel bij te leren op tactisch vlak, op voetbalgebied en menselijk vlak. Ik hoop dat iedereen zich nog sterker zal voelen na afloop van het tornooi. »

Meer info

Selectie
Staf
Algemene info over de U19