G-Footfestival

Om 13u organiseerden de KBVB, ACFF en Voetbal Vlaanderen een G-Footfestival. Zo’n tachtig kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of fysieke beperking namen deel. Het G-Footfestival is een onderdeel van het G-voetbalproject Niemand Buitenspel/Nobody Offside. Dat is een project dat G-voetbal probeert te promoten bij scholen en instituten in ons land. De deelnemers deden laagdrempelige oefeningen, helemaal aangepast aan hun eigen mogelijkheden.

Belgian Blind Devils - Duitsland

Later op de middag was er interlandvoetbal te zien in Tubeke. Onze nationale blindenvoetbalploeg nam het op tegen Duitsland in een vriendschappelijke wedstrijd. De Blind Devils konden wel niet stunten ondanks de steun van het thuispubliek, ze verloren met 1-2. De Blind Devils konden als voorbereiding op die interland de hele week gratis logeren in het Martin’s Red Hotel van het Belgian Football Centre.

Walking dinner

’s Avonds was er dan nog een walking dinner om het tienjarig partnerschap tussen Proximus en het Belgian Paralympics Committee te vieren. De special guest van het diner was bondscoach Roberto Martinez. Die kwam praten over zijn ervaringen van de voorbije wereldbeker. Daarnaast namen ook twee van onze beste paralympische atleten het woord. Eerst was het de beurt aan handbiker Jonas Van de Steene, rolstoeltennisser Joachim Gérard sloot de avond af.