Onze Red Flames startten uitstekend aan de wedstrijd. Na amper vijf minuten spelen, zette Tessa Wullaert zich door op de rechterflank. Haar voorzet werd slecht weggewerkt door de Zwitserse verdediging en Janice Cayman liet deze kans niet onbenut. Haar schot verdween prachtig in het zijnet (1-0).

Zwitserland kwam dicht bij de gelijkmaker op het kwartier maar onze doelvrouw Evrard stond pal en weerde het grondscherende schot met de voet. Onze vrouwen namen nadien de controle over en versierden nog enkele goede doelkansen die echter niet werden benut. Beide ploegen gingen rusten bij deze 1-0 tussenstand.

Na de pauze lukte de ingevallen Lehmann de gelijkmaker in minuut 55. Het Belgische antwoord liet echter niet op zich wachten. Vijf minuten later scoorde Laura De Neve een pareltje van een doelpunt, haar eerste treffer in het shirt van de Red Flames (2-1). België leek deze voorsprong vast te houden tot opnieuw Lehmann voor de Zwitserse gelijkmaker zorgde in het slot van de wedstrijd (2-2).

Om de finale van de play-offs te bereiken, zullen onze Red Flames volgende dinsdag dus een gunstig resultaat moet behalen in de terugwedstrijd die in Biel wordt gespeeld.

Wedstrijdgegevens

België: Evrard, Philtjens, De Caigny, Wullaert, Zeler (c), Cayman, Vanmechelen (OUT 79’), De Neve, Biesmans, Deloose, Missipo

Wisselspeelsters: Odeurs, Coutereels, Onzia, Wijnants, Daniëls, Van Den Abbeele, Van Kerkhoven (IN 79’)

Zwitserland: Thalmann, Maritz, Reuteler (OUT 78’), Crnogorcevic, Bachmann, Dickenmann (c), Wälti, Gut, Ismaili (OUT 46’), Aibogun, Bühler                                                                                     

Wisselspeelsters: Friedli, Brunner, Rinast, Widmer, Stierli, Calligaris (IN 78), Lehmann (IN 46’)

Doelpunten: 5’ Cayman (1-0), 55’ Lehmann (1-1), 60’ De Neve (2-1), 87’ Lehmann (2-2)

Gele kaarten: 47’ Bühler, 64’ Bachmann, 79’ Wullaert

Scheidsrechter: Anastasia Pustovoitova (RUS)

Belgian Red Flames vs Switzerland 2-2

Belgian Red Flames vs Switzerland 2-2

Belgian Red Flames vs Switzerland 2-2

Belgian Red Flames vs Switzerland 2-2