ERGO werd in 2007 sponsor van de Voetbalbond onder zijn vroegere naam Hamburg-Mannheimer.

De verzekeringsmaatschappij behoort tot het selecte kransje van partners dat het lang moest stellen zonder deelname van de Rode Duivels aan een groot toernooi. Desondanks bleef het de KBVB gedurende elf jaar trouw.

Bondsvoorzitter Gérard Linard is ERGO bijzonder dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun aan de KBVB: “ERGO is in 2007 als ‘Main Sponsor’ ingestapt op een moment dat dit niet zo vanzelfsprekend was. Het was immers al vijf jaar geleden dat de Rode Duivels nog aan een groot toernooi hadden deelgenomen en er zouden er nog zeven volgen. Hun doorzettingsvermogen werd uiteindelijk beloond met de beste prestatie ooit op een Wereldbeker. Zelf ben ik ERGO bijzonder erkentelijk voor onze bijzonder fijne samenwerking gedurende al die jaren.”

Silke Lautenschläger, CEO van ERGO Insurance, deelt de mening van de Bondsvoorzitter: “ERGO is heel tevreden over het partnership met de KBVB. Fair play, focus en doelstellingen realiseren zijn immers gemeenschappelijke waarden. De prachtige prestaties van de Rode Duivels op het WK vormen dan ook een perfecte afsluiter van een lange en succesvolle samenwerking.”