Met deze mobiliserende actie willen we lagere scholen stimuleren om zich sociaal in te zetten voor Pleegzorg Vlaanderen en les Familles d’Accueil, de sociale partners van de Rode Duivels. Door originele en warme acties kunnen lagere scholen tonen dat ze een ‘duivels warm hart’ hebben voor pleegzorg en zo een echte Duivelse +school worden. Op deze manier wordt er meer kennis en bekendheid gecreëerd rond pleegzorg.

“Het is super dat lagere scholen zich willen inzetten om Pleegzorg mee bekend te maken! Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat meer kindjes een warme thuis vinden bij een pleeggezin.” Rode Duivel Dries Mertens

Om de scholen te belonen voor hun toewijding, zullen de tien winnende scholen op 8 juni - net voor ze naar het WK in Rusland vertrekken – verrast worden met een bezoekje van enkele Rode Duivels. Zij komen de scholen persoonlijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Scholen kunnen zich registreren via ketnet.be (Nederlandstalige scholen) of ouftivi.be (Franstalige scholen) van maandag 26 maart tot vrijdag 11 mei 2018. De Rode Duivels zullen zelf tien scholen selecteren die zich tot winnaar mogen kronen.

Pleegzorg Vlaanderen

Pleegzorg Vlaanderen zorgt ervoor dat kinderen die voor korte of lange tijd niet bij hun mama of papa kunnen wonen, een tijdje in een ander gezin terecht kunnen. Een pleeggezin zorgt voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. In Vlaanderen wonen op dit moment 5.238 kinderen of jongeren bij bijna 4.000 pleeggezinnen. Meer info: http://www.pleegzorgvlaanderen.be/.

Les Familles d’Accueil

In Franstalig België kunnen kinderen die niet bij hun ouders mogen wonen, voor een korte of langere periode terecht bij een pleeggezin. Een pleeggezin zorgt voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. In de federatie Wallonië - Brussel wonen op dit moment 4700 kinderen of jongeren bij bijna 3.000 pleeggezinnen. Meer info: http://www.lesfamillesdaccueil.be/.

Extra informatie over projecten van onze partners

Breng het WK naar je speelplaats met Voetbal Vlaanderen

Vlaamse scholen die in de week van 4 – 8 juni het WK naar hun speelplaats willen brengen kunnen terecht bij Voetbal Vlaanderen. Zij stellen een handige brochure ter beschikking voor scholen om via voetbalactiviteiten de WK-voetbalgekte naar de speelplaats te brengen. Scholen maken bovendien kans op leuke prijzen, geschonken door Voetbal Vlaanderen! Meer info? www.voetbalvlaanderen.be

Studie VUB

De KBVB werkt samen met de VUB om te onderzoeken in welke mate de Rode Duivels een meerwaarde betekenen voor Pleegzorg en wat de impact is van het partnerschap. Meer informatie over deze studie vind je hier.