Zowel bij zijn club Etterbeek, bij de vereniging van de clubs uit Brussel hoofdstad, Brussels football, als bij de Belgische voetbalbond, overal droeg Marc Lesenfants vriendelijkheid en optimisme hoog in het vaandel.

Marc was sinds 2008 lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB en gedurende vele jaren ook delegatieleider van onze Belgian Red Flames. In de zomer van 2017 was hij oprecht blij en fier dat hij ze in die hoedanigheid mocht vergezellen naar het EK in Nederland.

Het jaar daarvoor was hij met de bondserepenning al in de prijzen gevallen en dit jaar nog werd hij lid van verdienste van onze federatie.

Maar zijn grootste beloning was zonder twijfel het respect en de vriendschap die hij genoot van zowel de speelsters als de begeleiders van onze nationale vrouwenploegen.

We zijn ervan overtuigd Marc, dat waar je ook bent, de gedachte aan jou onze vrouwenploegen telkens een hart onder de riem zal steken.

We zijn vandaag als voetbalbond bijzonder bedroefd maar tegelijk ook trots en blij dat we jou hebben mogen kennen als de minzame man die je altijd bent geweest.

Dank u voor alles Marc. In onze gedachten en in ons hart, blijf je voor altijd bij ons, zowel op als naast het veld.

De KBVB biedt aan de nabestaanden van Marc zijn oprechte deelneming aan.