Meteen een koude douche

De Rode Duivels begonnen goed aan de wedstrijd maar het was Montenegro dat op zijn eerste aanval meteen raak trof. Na vijf minuten verscheen Mirko Vucinic plots voor Thibaut Courtois en stond het 0-1. België was niet van slag en in de daaropvolgende minuut had Dries Mertens de gelijkmaker aan de voet. Zijn schot ging maar net voorlangs.

Vooruit geschreeuwd door de bijna 22.000 enthousiaste toeschouwers trokken de Duivels verder in de aanval terwijl Montenegro op de counter loerde.

Duivels even sterk als publiek

Na 25 minuten was het eindelijk zover voor de hard werkende Belgen. Dries Mertens trapte vanop rechts een perfecte bal richting de vrijstaande Kevin Mirallas die de gelijkmaker binnenkopte. Daar hielden de mannen van Marc Wilmots het echter niet bij. Kevin Mirallas bleef een kwelduivel voor de bezoekende verdediging toen hij op snelheid hun doelgebied binnenliep. De beste speler uit de Griekse competitie werd daar wel foutief afgestopt waardoor België een penalty kreeg. Hazard trapte de bal eerst rechts beneden binnen maar de scheidsrechter liet de strafschop hernemen omdat hij enkele spelers vroegtijdig het doelgebied waren ingelopen. Maar ook bij zijn tweede poging liet Hazard de doelman geen kans en plaatste de bal  mooi in de linker benedenhoek.

Ondanks het goede spel van de Rode Duivels kwam Montenegro stilaan terug in de wedstrijd. Een solo van Vladimir Volkov op de rechterflank resulteerde in een gevaarlijke trap op de dwarsligger. Op slag van rust waren de bezoekers alweer gevaarlijk maar Thibaut Courtois moest tot twee keer toe zijn kunnen tonen.

2-2 in plaats van 3-1

In het begin van de tweede helft  trokken de Duivels weer ten aanval. Enkele kansen op de 3-1 kwamen net niet tot een doelpunt en een verlossende voorsprong. Aan de overkant moest Thibaut Courtois er door een blessure uit en kwam Jean-François Gillet in zijn plaats. Een kopbal van De Camargo ging net over en Marouane Fellaini zag zijn doelpunt onterecht afgekeurd door buitenspel.

Later kwam Christian Benteke Igor De Camargo vervangen maar ook zijn pogingen resulteerden niet in een doelpunt. Ook Dries Mertens en Eden Hazard probeerden van dichtbij maar de Montenegrijnse keeper bleek onklopbaar. Zoals het zo vaak gebeurt, viel het doelpunt dan aan de overkant. Nikola Drincic legde na een fraai uitgespeelde counter de bal achter Jean-François Gillet.

De mannen van Marc Wilmots waren niet aangslagen en wilden de supporters nog op een overwinning trakteren. Zo ver kwam het niet nadat een tweede doelpunt van Maroune Fellaini werd afgekeurd. En zo bleef het 2-2.

Vóór de zomervakantie spelen de Duivels zaterdag nog de vriendschappelijke wedstrijd in een uitverkocht Wembleystadion tegen Engeland. De Rode Duivels zullen er aangemoedigd worden door 8000 Belgische fans.

 

Wedstrijdgegevens :

België : Courtois (51’ Gillet), Odoi, Alderweireld, Vertonghen, Lombaerts (46’ Simons), Fellaini, Mirallas (87’ Defour), Witsel, de Camargo (66’ Benteke), Hazard, Mertens

Montenegro : Bozovic, Pavicevic (78’ Dzudovic), Basa, Jovanovic (46’ Balic), Volkov, Vukcevic, Vucinic (46’ Delibasic), Beciraj (46’ Cetkovic),  Zverotic (46’ Kascelan), Drincic (87’ Nikolic), Savic


Doelpunten : 5’ Vucinic 0-1, 25’Mirallas 1-1, 34’ Hazard 2-1 (pen.), 76’ Drincic.2-2

Gele kaarten : Volkov 20’, Witsel 69’

Toeschouwers: 21.610.