De hoger gerangschikte teams hebben in de eerste rondes een vrijstelling. Zo maakten KRC Genk en Standard Luik pas in de achtste finales hun intrede in de Bekercompetitie. 

KRC Genk Ladies

De Limburgse vrouwen begonnen op 1 november tegen SC Eendracht Aalst aan hun bekerparcours. Het werd een eenvoudige zege met vijf doelpunten in het voordeel van KRC Genk en een ticket voor de kwartfinales. Daarin was KSK Heist de tegenstander. Genk liep uit tot 3-0, Heist kwam terug tot 3-1 en de buit was binnen voor de Limburgsters.

In de halve finales wachtten de KAA Gent Ladies. Het werd een pittige match met een dol einde. Elena Dhont had Gent op voorsprong gebracht, Van de Velde de score verdubbeld maar KRC Genk kwam terug tot 2-2. Silke Leynen bracht vreugde in het Genkse kamp want zij zorgde voor 3-2 en een finaleplaats!

Standard de Liège

Net als KRC Genk maakte ook Standard haar bekerintrede in de achtste finales. Daar namen ze het op tegen de Dames van Zulte Waregem, met 3-0 als eindresultaat. 

In de volgende ronde moest Standard het opnemen tegen Club Brugge. In een harde eerste helft werd niet gescoord en na de pauze zorgden doelpunten van Wolters, Gelders en Wajnblum voor een 0-3 eindresultaat.

Voor de halve finales moest Standard richting Leuven, want OH Leuven was voor het eerst sinds 2005 nog eens doorgestoten tot de laatste vier. Dankzij Wajnblum en Schoenmaker werd het 0-2. 

Van de voorgaande twaalf finales kon Standard er zeven winnen! Komt er een achtste trofee bij? Of kunnen de Genkse Ladies hun eerste Beker binnenhalen? We ontdekken het op 26 mei in Eupen!

Tickets

Online betaal je slechts 5 EUR voor een ticket, op wedstrijddag aan het stadion 8 EUR! 

Koop nu je ticket!

  • Supporter van KRC Genk Ladies? Koop je ticket via deze link.
  • Supporter van Standard de Liège? Koop je ticket via deze link.

We hopen op jouw aanwezigheid en verwelkomen je graag in het hart van de Oostkantons! Deel jouw aanwezigheid via het Facebook-evenement

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Affiche Bekerfinale Vrouwen 2018