Voor de negende maal organiseren de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF de Football Kick-Off, het grootste nationale G-voetbaltornooi van België. 950 voetballers en voetbalsters met een verstandelijke en/of fysieke beperking zullen op 9 september het beste van zichzelf geven op de voetbalterreinen van KSK Maldegem. Verschillende elite-scheidsrechters fluiten de wedstrijden samen met de scheidsrechters uit het recreatief voetbal. De U19 Belgian Red Devils tekenen alvast present met het hele team present om alle deelnemers aan te moedigen.

 De Football Kick-Off: een vaste afspraak op de G-voetbalkalender

Traditiegetrouw betekent de Football Kick-off de start van het nieuwe G-voetbalseizoen. In 2009 waren er 15 teams aanwezig. Nu in 2018 kunnen we met trots vaststellen dat meer dan 70 G-voetbalteams, zowel kinderen als volwassenen, deelnemen aan de Football Kick-Off. De meeste teams trainen verschillende keren per maand op de voetbalclub en doen ook mee aan G-voetbaltornooien in het binnen- en buitenland.

Het merendeel van de aanwezige voetbalteams bestaat uit volwassenen en jongeren met een verstandelijke beperking. Tijdens de Football Kick-Off is er echter ook een apart dribbelfestival voor kinderen met cerebro palsie (=hersenverlamming). Ambassadeurs Piet Den Boer en Tim Smolders kijken alvast uit naar deze hoogdag van het G-voetbal!

Ongelooflijk hoe de deelnemers uitkijken naar de Football Kick Off! Voor hen is dit als spelen op een WK! Zoveel passie, dankbaarheid en stralende gezichten,… is een inspiratie voor iedereen! Tot dan! – Tim Smolders, assistent-coach U19 Belgian Red Devils & ambassadeur Football Kick-Off.

De Football Kick-Off is plezier, teamspirit, sportiviteit en geeft geweldige atleten de kans tegen elkaar te spelen en als gezamenlijke winnaars naar huis te gaan.” – Piet Den Boer, ambassadeur Football Kick-Off sinds 2009

Programma

  • 10.00u: Start wedstrijden
  • 10.30u: Bezoek FKO door de U19 Belgian Red Devils
  • 13.00u: Optreden Tom & Tamara
  • 14.00u: Start dribbelfestival CP-voetbal
  • 15.00u: Demo voetbal voor doven en slechthorenden
  • 16.00u: Einde wedstrijden
  • 16.15u: Eindceremonie met zanger Nic Caan en de Voetbalmascottes, waaronder Red, mascotte Belgian Red Devils
  • 16.45u: Einde Football Kick-Off

Adres: Kleine Warmestraat 15, 9990 Maldegem