Iedereen op het veld

Integratieproject: Iedereen op het veld

Al sinds april zet de KBVB samen met haar partners Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League zich in voor vluchtelingen en asielzoekers via het integratieproject “Iedereen op het Veld’, een project gesubsidieerd door Fedasil. Het project wil de integratie van vluchtelingen en asielzoekers bevorderen via voetbal, want voetbal heeft de kracht om mensen samen te brengen. 

Een 20-tal pilootclubs in België zetten zich in het kader van dit project in om deze doelgroep te betrekken in hun clubwerking en hen kansen te bieden om zich verder te ontplooien. Hiervoor werken zij samen met de plaatselijke opvanginitiatieven.

“You don’t choose to be a refugee, but you choose to be an active refugee”, zegt een geëngageerde man die een voetbalploegje met vluchtelingen opstartte.  

Verschillende clubs hebben reeds mooie initiatieven op poten gezet. Zo organiseerde R Antwerp FC samen met het opvangcentrum Linkeroever een groot voetbaltoernooi voor vluchtelingen en asielzoekers op zondag 11 juni. Bekijk zeker de Sporza-reportage!

Ook Kraainem Voetbal bouwde een mooi vluchtelingenproject uit met hun club en werken al enkele jaren samen met het Fedasil-centrum van Sint-Pieters-Woluwe. Meer info: Kraainem FC.

Wil je graag meer weten over dit project en de verschillende projecten van onze voetbalclubs? Stuur gerust een mailtje naar onze coördinator Hedeli Sassi voor meer informatie: integratie@footbel.com

Je vindt eveneens meer informatie in onze FAQ en goede praktijkengids

Deelnemende voetbalclubs

 1. Langemark-Poelekapelle
 2. Daring Maria Aalter
 3. FC Turkse Rangers
 4. Bokrijk Sport
 5. Verbroedering Beersel Drogenbos
 6. Oud Heverlee Leuven  
 7. RFC Banneux
 8. SC Bovigny
 9. Morlanwelz
 10. CS Biergeois
 11. WSAC Wangenies 
 12. US Pesche
 13. RFC Syriana
 14. KFAC Waarschoot
 15. SVE Bazel
 16. Union Sportive St-Mèdard
 17. Royal Aywaille FC
 18. Soccerboys SV Kortrijk
 19. KVC Westerlo
 20. RAS Jodoigne
 21. RDS Jette
 22. RSC Ixelles

 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!